DOBAR DAN, TUGO: MODA I FILM

Dobar dan, tugo je francuska ljubavna drama iz 1958. godine, sa Džin Siberg u glavnoj ženskoj ulozi.

Ukratko: Sesil je mlada devojka koja dane odmora provodi sa svojim imućnim ocem, Rejmondom, na Azurnoj obali. Iako sve liči na savršen odmor, stvari se menjaju kada im se pridruži Ana, žena u koju je Rejmond bio nekada zaljubljen. Anino mešanje u odluke koje Sesil donosi i mešanje u odnos između oca i ćerke, navešće mladu devojku na odluku da razdvoji svog oca od Ane.

Ta odluka ispostaviće se kao loša, sa tragičnim završetkom…

Međutim, ono što će, pre svega, ženski deo publike primetiti su otmene i jednostavne modne kombinacije koje nose dame u filmu. Iako je jun prilično varljiv, Dobar dan, tugo je sjajna inspiracija za modne kombinacije tokom leta.

“mala” crna haljina

Nije u pitanju baš mala, ali je svakako haljina koja je sinonim za klasiku. Interesantno je da ju je za film dizajnirao lično Iber de Živanši. Takođe, i kultna haljina iz filma Doručak kod Tifanija je sa Živanši potpisom. Mada, ako mene pitate, ovoj dajem prednost.

košulje

I film Bazen, koji nam je prošlog leta bio modna inpiracija nije manjkao sa košuljama. Izgleda da su košulje u 60-im bile prilično popularne u Francuskoj?

jednobojni kupaći kostimi…

…i neobični šeširi

zaštita od sunca?

dnevne kombinacije…

… i večernja elegancija

imbd/ocena 6,9

Leave a Reply

*