ERIK ROMER I LEKCIJE O LETU

Više puta sam vam ovog leta pisala o Erik Romeru, pa hajde da sumiramo utiske. Ukoliko niste do sada pogledali njegove filmove, prva polovina septembra je idealna za jedan filmski maraton, a danas se osvrćemo na lekcije koje se provlače kroz ove filmske priče.

Nedostatak mišića ili koje kilo viška je nešo što na početku leta doživljavamo kao tragediju. Naravno da je lepo videti zgodno telo, kao što je važno da tokom cele godine vodimo računa o ishrani, pre svega zbog zdravalja. Ali, ako nismo dostigli savršenu figuru, nije smak sveta, a tu je i Romer da nas podsteti da to nije presudno za uživanje u letnjim danima.
Lično nisam neko ko voli da nosi šešire i kape, ali činjenica je da su od velike pomoći tokom vrelih dana.
U svakom Romerovom letnjem filmu provuče se bar jedan džemper ili jakna. Iako mi je u početku to delovalo čudno, složićete se da nije svaki letnji dan tropski. Zbog toga, držite pri ruci bar jedan zimski odevni predmet, nikad ne znate šta vas može iznenaditi.

Ono što mi se možda najviše i dopada u filmovia ovog Francuza su lokacije na kojima se junaci odmaraju. Uvek su u pitanju neka skrivena mesta, savršena priroda i mir koji ona pruža.
Još jedan detalj koji mi se posebno dopada. Bilo da su u gradu ili na odmoru, neizbežno je okupljanje u dvorištu, gde se uz adekvatno iće i piće odvijaju dugi razgovori.

Leave a Reply

*