FILMOVI IDEALNI ZA HLADNE JESENJE DANE

Da li ste spremni za jedan filmski maraton?

filmovi

Film Hana i njene sestre sam vam nedavno preporučila kao idealan za hladne jesenje večeri (i dane). On bi se svakako našao na listi filmova u kojima ćete uživati ušuškani u toplini svog doma, ali hajde da tom spisku dodamo i još neke jesenje filmske poslastice.

PONOĆNI KAUBOJ (1969)

U nadi da će u velikom gradu uspeti kao žigolo, Džo Bak pakuje sve stvari u jedan kofer i napušta rodno mesto. U Njujorku upoznaće Retsa, beskućnika sa kojim će postati najbliži prijatelj i koji će uticati na njegov dalji tok života.

DOBRO DA BOLJE NE MOŽE BITI (1997)

Džek Niklsonu je uloga Melvina, pisca koji pati od opsesivno – kompulsivnog poremećaja, donela trećeg Oskara u karijeri. Uz njega, glavne uloge igraju i Helen Hant kao Kerol i Greg Kinir u ulozi ekscentričnog slikara Sajmona. Iako je džangrizav tip, koji ne voli svoje komšije, Melvin počinje da se menja nakon što silom prilika mora da se brine o Sajmonovom kučetu. Uz to, zbližava se i sa Kerol, konobaricom u njegovom omiljenom restoranu.

SEKS, LAŽI I VIDEOTRAKA (1989)

Grejam i Džon su drugovi iz škole. Jednog dana Grejam je odlučio da poseti svog starog prijatelja. Gostujući kod Džona i njegove supruge En, Grejam unosi pometnju u njihove živote, tajne se otkrivaju, a najveća i najbolnija je da je Džon već neko vreme u ljubavnoj vezi sa Sintijom, Eninom rođenom sestrom. Uz to, Grejam ima veoma neobičan hobi, a to je snimanje različitih žena koje pričaju o svojoj seksualnosti.

POKAJANJE (2007)

Sada prelazim na jednu veoma potresnu priču. Pokajanje je film koji nas na prilično surov način podseća koliko jedna laž koju nepromišljeno izgovorimo može uticati na nečiju budućnost. Iako počinje veoma naivno, kako vreme prolazi film prelazi u ljubavnu dramu koju ratno stanje čini prilično potresnom.  

DAN MRMOTA (1993)

Dan mrmota je romantična komedija sa dozom fantastike, a prati priču meteorologa Fila Konorsa, koji je prilično arogantan i ne baš prijatan prema svojim kolegama. Sa svojom ekipom odlazi u gradić Panksatoni, gde treba da snimi reportažu o prazniku koji se tamo slavi, Dan mrmota. Dani koji se odvijaju u Filovom životu dok boravi u ovom gradiću postaju nepodnošljivi. Svaki dan je potpuno isti što ga dovodi do ludila. Međutim, to je idealna prilika da Fil preispita svoj život i postupke.

Koji filmovi se nalaze na vašoj listi? Možete dodati ove filmove:

Kišni čovek (1988)

Bruklin (2015)

Avijatičareva žena (1981)

Harold i Mod (1971)

Pariz, Teksas (1984)

Dakle, preporuke imate, još vam nedostaju grickalice i nešto za popiti.

(Naslovna fotografija: scena iz filma Seks, laži i videotraka)

3 Comments

Leave a Reply

*