Kakvi su vaši džemperi ove zime?

Džemperi iz 80-ih koje će obožavati svi ljubitelji retro mode!

Verujem da oni uporni, istinski zaljubljenici u retro modu znaju na kojim mestima se kriju prava modna blaga iz prošlog veka. Vintage prodavnice i radnje sa polovnom robom su (čini mi se) sve zastupljenije, a možda vas baš ovi džemperi koji se nalaze na današnjem modnom repertoaru inspirišu da krenete u potragu za nekim nesvakidašnjim odevnim komadom koji će vam ulepšati predstojeću zimu.

retro džemperi

Tvorac ovih šarmantnih komada je Džordž Hostler (George Hostler), a njegove kreacije nosili su svi – od običnih ljudi, pa sve do poznatih faca – glumaca, pevača… Ni princeza Dajana nije bila imuna na njih!

neobicni džemperi
retro džemperi
džemperi

Knjiga sa svim modelima i šablonima za pletenjne objavljena je 1985. godine pod nazivom Wit Knits. Primerak svoje knjige danas možete pronaći u nekim antikvarnicama ili online, na sajtovima poput Amazona.

knjiga wit knits

Autor Tumblr naloga Wit Knits je na jednoj rasprodaji polovnih stvati pronašao primerak ove knjige i odlučio da skenira i okači na internet ove ove fantastične modele. Upravo na svom Tumblr profilu podelio je sve fotografije ovog modnog hita iz 80-ih.

retro dzemper
retro dzemper

Rekoh vam da je i princeza Dajana gajila simpatije prema ovim džemperima? Ovde se krije njena kombinacija!

Za kakve ste se džempere vi opredelili ove zime?

1 Comment

Leave a Reply

*