LETO U GRADU #4

Stigli smo i do poslednjih julskih beleški. Mesec koji polako ostaje iza nas bio je, čini mi se, pravi letnji. Dok počinjem sa planovima za odmor, slobodno vreme u gradu provodim ispijajući kafe, u potrazi za nekim skrivenim letnjim filmom i razgledajući fotografije sa ranijih odmora. Upravo u tom smeru idu i ove današnje crtice.
Ukoliko ste ranije svraćali ovde, mogli ste u rubrici atelje u više navrata naleteti na Erika Romera. U globalu, njegovi filmovi mi prijaju i vizuelno i tematski. Ovog puta preporučujem A Summer’s Tale iz 1996. godine.
Osim naslova koji je pravi letnji, tu je i interesantna ljubavna priča koja prati mladog, stidljivog mladića koji je došao na odmor zbog devojke u koju je zaljubljen, ali zapravo tokom perioda provedenog u čežnji za njom počinje da uvidja da nije sve tako kako je on mislio.
 
Blaznavac je mestašce za koje se najčešće odlučim kada želim sa nekim na miru da sednem na kafu. Ni prevelik ni premali, idealan je ako ne želite da vam neko stoji iznad glave čekajući da oslobodite mesto.
….
Za kraj, malo foto zapisa sa Ade Bojane. Tek toliko da me na kratko odvoje od gradske gužve i obaveza.

Leave a Reply

*