LETO U GRADU #5

Došao je red i na avgustovske letnje beleške. Mesec je dočekalo promenljivo vreme, smena leta i jeseni, koja je mnoge, pa i mene, učinila prilično pasivnim i nevoljnim. Medjutim, kako bismo prekinuli taj jesenji virus – jer vreme mu još uvek nije, vraćamo se letnjem raspoloženju. A za to je najbolja kombinacija dugih šetnji i dosta muzike.
Vikend reset započinjem izolovano od gradske buke. Rane jutarnje šetnje, dok još uvek nema ljudi na ulicama, pravi je zen trenutak za mene. Od obaveza koje nam život nameće često zaboravimo da se upravo u ovim trenucima krije lek protiv pospanosti i nevoljnosti. U tom duhu, ovoga puta, vodim vas u Zvezdarsku šumu.

Nekako su mi ove letnje beleške nametnule rutinu da se svake nedelje ovde nadje i neki predlog za kafenisanje u gradu. Hajde da sada ne prekidamo taj lanac i prošetamo do Kosančićevog venca. Ako budete imali sreće da naletite na slobodno mesto u Crnoj kornjači, ignorišite buku i uživajte u pogledu koji ovo mesto čini idealnom letnjom gradskom stanicom.
….

Leave a Reply

*