O ŽIVOTU: LEKCIJE BRIDŽIT DŽOUNS

Filmovi o Bridžit Džouns su na mom filmskom repertoaru svakog januara. Koliko god izbegavala da gledam reprize, ovaj serijal ne propuštam.
Tako je bilo i ovog januara, a za vas sam izdvojila nekoliko lekcija naše slatke Bridž kojih sam se podestila prvih dana ove nove godine.

 NE SUDI O OSOBI NA OSNOVU “KORICA”

Koliko god vam neko na prvu loptu delovao odbojno ili dosadno, dajte mu/joj šansu. Ko zna šta se krije iza pojave koju ste ugledali.

NEPRIJATNE SITUACIJE SU SASTAVNI DEO ŽIVOTA

Što pre prihvatimo tu činjenicu, biće nam lakše. Neprijatnosti su sastavni deo svakodnevnice i nikako ne možemo pobeći od njih. Jedino što nam preostaje je da u takvoj situaciji pronadjemo nešto pozitivno i preokrenemo je na šalu.

 

JEZIK MOŽE BITI BRŽI OD PAMETI

Ne postoji osoba koja je bila u situaciji da kaže nešto što možda nije želela. Bilo da ste u neprijatnom društvu ili vam jednostavno nije dan, u životu se dešava da kažemo nešto zbog čega se kasnije kajemo. ALI, ne padajte u očaj, čak i ako kažete nešto što ne bi trebalo, nije kraj sveta, uvek postoji način da ispravite svoju “grešku”.

SUZE SU U REDU

Ako ste tužni ili vam se plače, ne brinite. “Kolaps” u životu je nešto što se svima dešava, tužnih dana ima i to je potpuno normalno. Ono što bi svi trebalo da zapamtimo je da posle kiše dolazi duga (kliše, znam).

JANUAR JE MESEC ZA NOVOGODIŠNJE ODLUKE

Dolazimo do onoga što je zapravo suština ovog filma (zar ne?). Na početku, Bridžit u svoj crveni dnevnik zapisuje svoje mane i donosi odluke da ih promeni. 
Upravo ovo je period kada je najbolje da se suočimo sa svojim životom i pronadjemo način da ga usmerimo ka ciljukoji priželjkujemo.

Svi smo mi pomalo Bridž, zar ne?

1 Comment

Leave a Reply

*