ONLINE BELEŠKE #2

bojanka za odrasle

Joše jedne online beleške su tu. Danas na repertoaru bojanka za odrasle, saveti kako da spremite savršenu kafu kod kuće i prva verzija klasika Čarobnjak iz Oza.

1. BOJANKA ZA ODRASLE IZ 1961.

Iako su poslednjih godina bile prilično popularne, bojanke za odrasle nisu baš tako inovativna zanimacija za velike ljude. Još 60-ih su bile pravi bum na tržištu, a za razliku od današnjih, bile su ispunjene ilustracijama koje su oslikavale realne životne situacije odraslih ljudi. Prva je izdata 1961. godine pod nazivom The Executive Coloring Book. Na internetu se nalaze ilustracije iz ove bojanke (na primer ovde), te tako možete ištampati neku ilustraciju i baciti se na bojenje. Ne zaboravite da su ove bojanke idealne kao anti-stres terapija, a verujem da je trenutna situacija u kojoj se nalazimo pravi trenutak da se bacite na malo umetnosti.

2. SAVETI ZA SAVRŠENU KAFU

Umorili ste se od bojenja? Napravite pauzu uz savršenu kafu, koju ćete spremiti sledeći savete koje sam pronašla ovde. Nisam ni sama isprobala sve, ali verujem da će kafeljupci imati želju da ove dane, kada smo uglavnom kod kuće, provedu ispijajući što savršeniju šoljicu kafe.

3. ČAROBNJAK IZ OZA, 1910.

Za kraj, preporučujem vam trinasetominutnu verziju filma Čarobnjak iz Oza. Daleko od toga da ćete videti Doroti u crvenim sjajnim cipelicama, ali s obzirom na to da se radi o filmu iz 1910. godine, bilo bi previše očekivati tako nešto, zar ne? Na mene je ovaj snimak ostavio utisak haosa i disharmonije, ali vama ostavljam da sami pogledate i steknete svoju sliku o ovom filmu.

1 Comment

  1. Sad sam gledala kako je izgledala ova bojanka i mnogo mi se vise dopada nego ove sto danas imaju. Samo neke mandale i tome slicno, imam ih 3 ali mi uopste nisu inspirativne :/

Leave a Reply

*