ONLINE BELEŠKE #32

Mala doza inspiracije sa interneta za lep početak nedelje. Privatni život mačke, idealni kuvar iz 1902. godine i alternativna zaštita od korona virusa su na današnjnem online meniju.

1. Privatni život mačke

Film Privatni život mačke (The Private Life of A Cat) je nemi film iz 1945. godine, a njegovi tvorci su umetnici Aleksandar Hamid (Alexander Hammid) i Maja Deren (Maya Deren). O ovom dvojcu će, nadam se, uskoro biti više reči, ali za sada tu je jedna poslastica za sve ljubitelje krznenih životinja. Reč je o dokumentarnom filmu koji je snimljen u stanu Aleksandra i Maje, a glavne zvezde filma su upravo njihove mačke.

Više o ovom eksperimentalnom projektu možete saznati i na Wikipediji.

2. Da li ste pronašli svoj omiljeni kuvar?

Ukoliko niste, možda vam se ovaj svidi! Naime, reč je o kuvaru koji je objavljen 1902. godine i ima preko 600 strana. Sadrži recepte koje su različiti ljudi slali autoru, a pored toga ima i dosta zanimljivih lekcija o domaćinstvu, pravilima ponašanja za stolom, servisiranju večere i sl. Moram priznati da su meni pažnju privukle zanimljive ilustracije, tako da ukoliko volite taj retro stil, sigurna sam da ćete ga uvrstiti u svoju listu želja. Ja sam ga u svoju dodala.

Ceo kuvar možete prelistati OVDE.

3. Kako se štitite od korone?

(link)

Ponovo je u centru naše svakodnevnice korona, koja izgleda ne namerava uskoro da nas napusti. U tom duhu je i poslenja online crtica za danas. Ove fotografije su delo nemačkog dizajnera Siedentopf-a, a još njegovih alternativa za šaštitu od korone možete pronaći OVDE.

2 Comments

Leave a Reply

*